August, 2017

now browsing by month

 

Beslagen ramen en glas op maat

Veel mensen klagen over beslagem ramen in de ochtend of tegen de avond. Zowel in huis als in de auto is het zicht dan beperkt, wat tot frustraties of zelfs gevaarlijke situaties kan leiden. Als u dit wilt voorkomen, dan laat u glas op maat plaatsen in uw ramen en zorgt u ervoor dat dit niet meer hoeft voor te komen. Hoe deze ramen beslagen raken, leest u in dit artikel.

Beslagen ramen ’s ochtends zijn geen onbekend verschijnsel in het voor- en najaar. ‘Hoe kan dat nu? Ik heb toch dubbel glas of HR++ glas? Bij mijn oude ramen gebeurde dat niet! Isoleren mijn kunststof of aluminium kozijnen wel voldoende?’ Laat ons u geruststellen, het heeft in de meeste gevallen niets met de kwaliteit van de kozijnen of ruiten te maken. Integendeel, het ontstaan van condens is geen mankement. Het moderne isolatieglas is een strikte ‘warmtebarrière’. Het houdt de warmte van de woning binnen, waardoor de buitenste ruit koel blijft in de ochtend. Als ‘s morgens de vochtige buitenlucht afkoelt slaat de dauw neer op alle koude oppervlakken.

HR++ en driedubbel glas

HR++ glas of tripple glas zorgt voor een hoge warmte-isolatie van uw woning. En ook de hedendaagse kunststof en aluminium kozijnen dragen hier aan bij. Met hun holle kamers houden de kozijnen net als het isolatieglas de lucht vast. Dit zorgt voor optimale isolatie en daarmee realiseert u een enorme energiebesparing. Bovendien kan het binnenklimaat in huis behoorlijk verbeteren: in de winter wordt de kou en in de zomer de warmte buiten de deur gehouden. De temperatuur in huis wordt gelijkmatiger en dat is erg prettig en comfortabel wonen.

Condens tussen het glas

Condensvorming tussen de ruiten, dus in de spouw, mag natuurlijk niet voorkomen. Neemt u in dat geval direct contact op met uw leverancier. Vocht tussen de ramen is een indicatie dat het dubbele raam lek is. Het lek laat het edelgas tussen de glasplaten ontsnappen, waardoor het isolerende effect verloren gaat. Door uitzetten en afkoelen krijgt vochtige lucht vervolgens de kans zich tussen de glasplaten te nestelen. Bij afkoeling condenseert het vocht op de koudste kant. Dit is vooral zichtbaar in de winter. Als de condens zich maar op één kozijn voordoet, dan heeft u hoogstwaarschijnlijk een kozijn dat aan vervanging toe is.

CV installateur raadplegen: niet alleen bij storingen!

Een CV installateur is iemand die werkzaam is bij een installatiebedrijf. Hij zorgt voor de installatie van nieuwe verwarmingen en onderhoudt en repareert eventueel nieuwe installaties. Een CV installateur kan ook gas- en tapwaterinstallaties aanleggen en gasgestookte verwarmingstoestellen onderhouden. Uiteraard kun je bij een installatiebedrijf terecht als je te kampen hebt met een storing van de centrale verwarming, maar om dit soort problemen te voorkomen is het niet onverstandig om bijvoorbeeld eens in het jaar eens een CV installateur inschakelen. Hieronder lees je nog meer redenen om regelmatig naar je centrale verwarming te laten kijken.

CV installateur voor onderhoud

Uit onderzoek is gebleken dat verreweg de meeste problemen met de centrale verwarming het gevolg zijn van weinig of zelfs helemaal geen CV onderhoud in de laatste jaren. Elke dag worden er weer verwarmingstoestellen afgeschreven die hun levensduur hadden kunnen verlengen met regelmatig onderhoud. Maar als je geregeld een HVAC installateur laat kijken naar je verwarming, verklein je eveneens het gevaar van ongelukken. Ook de beveiliging van je centrale verwarming moet immers regelmatig worden gecontroleerd. De kans op onnodige slijtage en risico’s kun je dus met een periodieke onderhoudsbeurt flink verminderen.

Energie en geld besparen

Wie het niet nodig vindt om de CV installatie af en toe te laten controleren en het zonde van het geldt vindt, komt bedrogen uit. Met het onderhoud van een CV installateur wordt de centrale verwarming optimaal afgesteld en bespaar je behoorlijk wat op je energierekening. Op den duur levert een regelmatige onderhoudsbeurt dus alleen maar geld op: je CV ketel gaat langer mee, je energierekening gaat omlaag en storingen worden voorkomen. Bovendien ben je ook nog eens milieuvriendelijker bezig. Daarbij komt dat verzekeringsmaatschappijen steeds vaker de voorwaarde stellen dat er minimaal eenmaal jaarlijks onderhoud wordt gepleegd aan de centrale verwarming.

Waaruit bestaat het onderhoud?

Waaruit bestaat het onderhoud van de centrale verwarming door een CV installateur dan precies uit? Dat verschilt natuurlijk per installatiebedrijf, dus informeer altijd goed naar de voorwaarden. In het algemeen kun je denken aan de volgende werkzaamheden:

– reiniging van de CV ketel en branders en eventueel afstellen op de beste belasting
– controle op de werking van de CV ketel
– controle van de thermostaat in de kamer
– controle van de rookgasafvoerleiding
– controle op gasdichtheid van de gasinstallatie

Ook de kosten van CV installateurs lopen uiteraard uiteen, maar als je een contract wilt afsluiten van één onderhoudsbeurt per jaar voor je CV-, VR- of HR ketel moet je denken aan ongeveer 65 euro aan abonnementskosten.

Innovatie in de bouwsector zorgt voor gestructureerd bouwproces

De bouwsector bestaat al sinds wij mensen bestaan, bouwen is altijd bij ons geweest. Echter is het hele bouwproces meegegroeid met de mens. De wereldbevolking wordt steeds groter en zo is de bouwsector erg levendig. Neem bijvoorbeeld Dubai, een stad die vanuit niets binnen enkele jaren wordt gebouwd, dit vraagt om innovaties. Bij het groot schalen van bouwprojecten en de hoeveelheid daarvan is het belangrijk dat bedrijven gaan digitaliseren. Als bedrijven de manier van werken niet aanpast, zullen er op termijn problemen tevoorschijn komen.

 

Hoe digitaliseren bedrijven in de bouw?

Directeurs van bouwbedrijven en middelgrote aannemers moeten een diepe sprong maken in de ICT-sector. Naast ondernemen in de bouw is het nu taak om in de wereld van software en mogelijkheden te duiken. Zo maakt met gebruik van calculatie software, risicoberekening, oplevering en meer. Voor een aantal bedrijven kunnen dit grote stappen zijn in vergelijking met het ‘oude’ werkproces, maar op termijn zullen ze de voordelen hiervan ondervinden. Een gestructureerd bouwproces zal met een juiste aanpak zijn plaats vinden en verspillingen kunnen worden uitgeroeid. Dit is ook belangrijk om de concurrent een stap voor te zijn, je moet mee met de rest anders is er over een aantal jaar geen bestaansrecht meer voor een aannemer.

 

Innovatieve software

Heeft een bedrijf zijn ogen laten vallen op innovatieve software, dan zal het opstart proces nog een aantal weken tot maanden in beslag nemen. Werknemers die al jaren op een bepaalde manier werken, moeten deze werkwijze aanpassen. Softwareontwikkeling voor de bouw neemt snel zijn intreden en bedrijven zijn dit aan het implementeren in een snel tempo. Als bouwbedrijf moet je opletten over de keuze die je maakt betreft software. Deze keuze moet niet snel gemaakt worden, aangezien het de bedoeling is dat de software voor minimaal 10 jaar met een bedrijf meedraait. Het overschakelen naar andere software kost veel tijd, geld en moeite. Zorg er daarom voor dat software je niet meer gaat kosten dan nodig is en kies voor een innovatief softwarebedrijf met een duidelijke lang termijnvisie.

 

Big Data

Big data kan een grote rol spleen voor bijvoorbeeld de projectleiders. De projectleiders hebben anno 2017 veel meer mogelijkheden en data om in te zien. Opleversoftware levert bijvoorbeeld een rapport aan waar automatisch data gegenereerd wordt waarop ingespeeld kan worden.

 

Kwaliteitsborging in de bouw

Een nieuw onderwerp wat erg actueel en veel besproken is, is kwaliteitsboring. Door macro-economische factoren van de overheid gaat er een nieuwe wet voor de bouw aankomen. Dit wetvoorstel is er nog niet definitief doorheen, maar is wel erg concreet. Bedrijven maken zich dan ook klaar voor deze wet en nemen nu al de nodige voorbereidingen. De overheid geeft aan dat er een betere kwaliteitscontrole moet komen door de toenemende complexiteit in de bouwsector. Kwaliteitsborging wet in de bouw applicaties zijn ook hard bezig zich klaar te stomen voor deze nieuwe wet, het is nu aan de bedrijven om een juiste keuze te maken voor het werkproces en de bedrijfsstructuur.