August, 2016
now browsing by month
Weet u al alles over een kruipruimte isolatie?
Onder veel woningen zit een kruipruimte, deze dient ervoor om leidingen die onder het huis zitten de ruimte te geven. Hier komt echter ook veel kou vanaf, dit zorgt ervoor dat het in uw huis een stuk kouder is. Dit is eenvoudig te verhelpen door uw kruipruimte te isoleren. In dit artikel krijgt u meer informatie over de mogelijkheden die er zijn omtrent het isoleren van de kruipruimte.
Een investering die het waard is
Veel huizen die voor 1983 gebouwd zijn beschikken nog niet over een kruipruimte die geïsoleerd is. Dit heeft tot gevolg dat uw stookkosten een stuk hoger zijn dan woningen waar de kruipruimte wel geïsoleerd is. Het is dus voor u als woningbezitter erg interessant om kruipruimte isolatie toe te passen op uw woning. Er komt natuurlijk een investering bij kijken, deze haalt u er uiteindelijk natuurlijk wel uit!
Voorkom schimmelvorming
Een ander nadeel van kruipruimtes die niet geïsoleerd zijn is dat er schimmelvorming ontstaat onder het huis. Dit komt door al het vocht wat in de kruipruimte blijft hangen. Wanneer deze schimmelvorming de tijd krijgt om zich uit te breiden, kan dit uw woning aantasten. Het gevolg hiervan is dat u een hoge rekening zal moeten betalen om deze schade te verhelpen. Wanneer u uw kruipruimte laat isoleren, heeft u hier uiteraard geen last meer van!
Verdiep u eens in de mogelijkheden
Lijkt het u wat om kruipruimte isolatie toe te passen op uw woning? Verdiep u dan eens in alle mogelijkheden die er zijn. Wanneer u even op internet rondkijkt komt u als snel bedrijven tegen die gespecialiseerd zijn in het isoleren van kruipruimtes. Als u een bedrijf heeft gevonden waar u mee in zee wilt gaan, is het handig om allereerst eens een offerte aan te vragen. U krijgt dan een goed beeld over de werkzaamheden die er worden uitgevoerd bij kruipruimte isolatie en hoeveel dit kost. U weet dan in ieder geval waar u aan toe bent!
Tips voor het onderhouden van uw tuinhuis
Tuinhuis zorgt voor gezelligheid in de tuin
Een tuinhuis in je tuin geeft je tuin een eigen sfeer. Het is alsof een tuinhuis er voor zorgt dat je tuin echt af is. In de zomer is het een ideale plek om in de schaduw te gaan zitten. En in de avonden kan je er uit de wind zitten onder het genot van een glaasje wijn terwijl de vuurkorf voor je zorgt voor wat aangename stralingswarmte. Tijdens de winter zorgt het tuinhuis er voor dat de tuinstoelen en het gereedschap droog staat. Met een tuinhuis sla je dus een paar vliegen in één klap, gezelligheid, knusheid en een degelijke opslagruimte. Maar we mogen niet vergeten dat een tuinhuisje van hout is gemaakt. En hout kan in enkele jaren tijd hard achteruit gaan als je dat niet goed beschermt tegen weer en wind.
Periodiek tuinhuis in de beits of verven geen overbodige luxe
Om te kunnen bepalen welke behandeling jij het tuinhuis moet geven zodat het er over tien jaar nog in een prima conditie bij staat, is het zaak dat je kijkt wat voor soort hout het is en of het vooraf al een behandeling heeft gehad. Als je tuinhuis er al een paar jaar staat en je hebt nog geen onderhoud gepleegd dan moet je dat vanaf nu periodiek gaan doen. Goed schoon en droog maken en vervolgens in de beits zetten. Dit is zeker voor blokhutten de beste manier van onderhoud. Het kost wat meer dan verven maar je hebt er op de lange termijn meer effect van, en dus minder omkijken. Controleer elk jaar het hout op eventueel rot en behandel die plekken. Om de twee jaar een laag beits voor je tuinhuis is geen overbodige luxe. Heb je ooit een tuinhuisje op maat laten maken in jouw tuin? Vraag dan aan de specialist welk onderhoud er gepleegd moet worden!
Uponor Uni Pipe Plus buigtang
Gemakkelijk de richting van de Uponor Uni Pipe in het werk aanpassen, gebruik de buigtang die precisie richting veranderingen vergemakkelijkt. De nieuwe buigtang heeft het allemaal onder de knie en staat dimensionaal nauwkeuring werken met de Uni Pipe Plus van Uponor, de multi-layer samengestelde buis zonder fabricage lassen. Met de hand te vormen maar als het om strakkere rondingen gaat dient ook de doorvoer gegarandeerd te blijven. Een stroming geoptimaliseerde routering met lage drukverliezen in de drinkwaterinstallatie zorgen ervoor dat veel vormstukken niet altijd hoeven te worden gebruikt. Uponor Uni Pipe Plus scoort met een tot 40% smaller buigradius en de nieuwe buigtang vergemakkelijkt het nauwkeurig werken bij het buigen van de leiding op de bouwplaats. De combinatie van het flexibele buismateriaal en het praktische gereedschap dat met één hand te gebruiken is, zoals dat graag gezien wordt op de bouwplaats, spaart de vakman materiaal en tijd. De Uni Pipe buigtang Plus wordt aangeboden met verschillende buigsegmenten en een universele schuifdrager met schuifstukken in een praktische en stevige koffer van plaatstaal.
Buigen en installeren met Uni Pipe Plus van Uponor
Met de door Uponor ontwikkelde SACP-technologie (Seamless Aluminum Composite Pipe) is het ringmateriaal van de Uni Pipe Plus bijzonder flexibel en buigzaam. Met de tot 40% strakkere buigstraal kan de handige, speciaal aan het buismateriaal van de Uponor Uni Pipe Plus, buigtang een minimale buigstraal van twee en een half bij de afmetingen 25 en 32 mm en twee keer bij de buisdiameter die overeenkomt met de afmetingen 16 en 20 mm. Het compacte handgereedschap heeft het zeer lage gewicht van slechts 1,3 kg en een praktische multifunctionele hendel met ratel voor een snelle beweging. De draaibare universele schuifdrager en de gemarkeerde, eenvoudig te veranderen schuifmallen, zorgen voor een snelle en nauwkeurige buiging op de bouw of in de werkplaats. De buig mallen zijn gemaakt van materiaal met een hoge sterkte door het glasvezelversterkte polyamide, die een lange levensduur garandeert. De volledige buigset voor Uponor Uni Pipe Plus kunt u, dankzij de bijgeleverde koffer, gemakkelijk meenemen in de bedrijfswagen en op het werk. Veel perskoppelingen en buis van Uponor in de webwinkel van Sani-bouw.nl